2007
  sten  
Wärdshuset Slipstenen lever upp ordentligt med generösa öppettider, speciellt under sommaren.

Ett antal musikevenemang arrangeras på Wärdshuset, som nu satsar även under hösten.

Gruvligt Gung i Gruvbackarna heter årets upplaga av Musik i Stenbrott. Anders Jakobsson,
Kalle Moraeus, Bengan Jansson och Jogga Ernlund underhåller. En formidabel succé med över 600 i publiken. Fint väder, lite mygg och en nyhet: En Gruvmadam - Bitte Nohrin Jernberg, som välkomnar från scenen med lite slipstenshistoria.

Detta år är Linné JUBILEUM:

En ny utställning i foajen installeras.

"Linné was here"-skylt sätts upp i Malungsgruvan. Slipstensgruvorna är med i denna rikstäckande satsning.

Linnés födelsedag firas i juli med en föreställning med bl a Linne själv.

Wärdshuset serverar Linnéinspirerad mat!

Premiär den 9 juli på Historievandringar i Slipstensgruvan. Ett stort projekt som förhoppningsvis får en fortsättning. Slipstensföreningen samarbetar med Orsa Kulturförvaltning, Orsa Slipstensgrupp, Studiefrämjandet och Värdskap Orsa.

Guidade vandringar och museibesök genomfördes i stort antal genom detta projekt.

Gruvtomtemor tog emot barnens önskelistor uppe vid slogboden. Man samlades på Muséets parkering, och gick med Tomteguiden upp genom den magiska skogen. Vägen lystes upp av marschaller och lyktor. Visst var det fint med mycket snö, men det var också riktigt oväder, med blåst och blötsnöregn. Varningar från SMHI hade gjort att en del säkert blev avskräckta, men ändå kom det så många!
15 barn överlämnade sina önskelistor, viskade i tomtemors öra och blev uppskrivna på Tomtens julklappslista. Barnen hade förstås också med sig sina småsyskon och glada föräldrar. Vi var nära trettio personer. Det blev en hel del fotande. Tomtemor svarade på allas frågor. Slogboden antog en smått "Disney"-aktig stämning med levande ljus och tomtar överallt. Föreningen bjöd på varm saft och pepparkakor, som fick strykande åtgång.
En riktig succé blev det, och ett stort äventyr för barnen. Vi kommer igen nästa år!

Årets julmarknad med lokala hantverkare hölls den 2 december, med god uppslutning av besökare. Wärdshuset serverade litet julbord, som blev mycket populärt.
sten
  
TILLBAKA